Osby logotyp i mobilmeny
Osby kommun
Translate

Regnbågen

Regnbågens förskola ligger centralt i Osby på en härlig naturtomt. Vi har närhet och gångavstånd till det kultur och fritidsutbud som erbjuds barn i Osby. På vår naturtomt och med närhet till skog och sjö ges barnen stora möjligheter till naturupplevelser och naturkunskap. Regnbågen kommer att flytta in i den nya förskolan Rönnegården den 2 november.

Regnbågens förskola

På förskolan finns det tre avdelningar. Solstrålen är en småbarnsavdelning för barn från 1 år till cirka 2,5 år. Solhatten och Solrosen är avdelningar för barn från cirka 2,5 år och till barnen börjar i förskoleklass.

Vi vill erbjuda en miljö som inbjuder till upplevelser, skapande, upptäckter och experimenterande, lek och lärande.

Miljön är föränderlig för att barnens nyfikenhet och lust att lära ska väckas. Barnen ges många möjligheter till att experimentera, undersöka och prova nya utmaningar. Varje barn ska genom kreativ lek, samspel och samarbete utvecklas till trygga, empatiska engagerade individer.

Vårt mål är att barnen varje dag ska befinna sig i miljöer som är utvecklande och som de kan påverka. Vi vill att varje barn ska lämna förskolan med kunskaper, nyfikenhet och en tro på sig själv.

Mer information

Förskola och familjedaghem har stängt 4 dagar per läsår pga fortbildning, planering och utvärdering för personalen. Barnomsorgsavgiften reduceras inte för dessa dagar.

Förskolans studiedagar 2020/2021

17 augusti
23 oktober
11 januari
21 juni

På Regnbågens förskola erbjuder vi inskolning under två veckors tid och barnet slussas steg för steg in i vår verksamhet. Ibland kan inskolningen ske tillsammans med en eller flera andra barn och föräldrar.

Under inskolningen deltar alla pedagoger. Första inskolningsdagen börjar vi med att förälder kommer till förskolan tillsammans med sitt barn under en kort stund och vi bestämmer då också tider för de kommande två inskolningsveckorna. Vi på förskolan vill att du som förälder finns tillgänglig under hela inskolningsperioden.
Med denna inskolningsmodell hoppas vi att du/ni och ert/era barn får en bra och trygg början på ert barns tid i förskolan.

Välkomna!

Matsedlar

 • Måndag - Vecka 44
  HÖSTLOV
 • Tisdag - Vecka 44
  HÖSTLOV
 • Onsdag - Vecka 44
  HÖSTLOV
 • Torsdag - Vecka 44
  HÖSTLOV
 • Fredag - Vecka 44
  HÖSTLOV

Lokala avvikelser kan förekomma.

Kontakt

Klicka på personens eller verksamhetens namn och fyll i formuläret för att ta kontakt via e-post.

Läs om hur vi hanterar personuppgifter.

Regnbågen

Skeingevägen 21

283 80 Osby

 

Telefonnummer avdelningarna:

Solstrålen: 0709-318 419
Solrosen: 0709-318 429
Solhatten: 0709-318 379