Osby logotyp i mobilmeny
Osby kommun
Translate

Musikskolan

I Osby finns en kommunal musikskola. På musikskolan är det idag drygt 200 elever som fördelas på instrumental- och sångundervisning.

Musikskolan

Instrumental- och sångundervisningen är öppen för alla barn och unga i Osby kommun från förskoleklass till och med gymnasiet. Vi har vuxenundervisning, i mån av plats. På vissa instrument finns det kö. Det gäller främst gitarr, piano och sång. På musikskolan finns 8 lärare med olika inrikning, instrument och kompetens.

Vår ensembleverksamhet är något som vi är stolta över. Musikskolan erbjuder möjlighet till spel i flera olika ensembleformer. Tack vare att Musikskolan har så bra samarbete med grannkommuner och det lokala musiklivet lyckas vi få till detta varierade utbud av ensembleformer och större konserter men även läger och studiedagar.

Vi har tre nivåer av blåsensembler nämligen Miniblåset, Midiblåset och blåsorkestern Underhållningsorkestern. Spelar man ett stråkinstrument finns för de yngre en stråkensemble som heter Viltstråket och för de äldre finns möjlighet att delta i en kammarorkester. Det finns även rockgrupp och körsång i utbudet.

Musikskolans utåtriktade verksamhet är stor och det är en viktig del i vårt musicerande på Musikskolan. Varje år genomförs ett flertal olika konserter, skolbesök och arrangemang. Det är allt från konsert vid Osby Valborgsfirande med en stor publik till den lilla konserten där de allra yngsta får spela upp för första gången. Vår fina konsertsal på Hasslarödsskolan är något vi är tacksamma för samt den stora hjälp vi har av musikskolans stödförening Con Brio.

Tillsammans med grundskolan har vi stråkklassprojekt och bleckblåsprojekt. Dessa brukar avslutas med ett par mycket uppskattade konserter då eleverna får visa vad de lärt sig.

Vi samarbetar även med gymnasiet som ger ännu en dimension till vad vi kan erbjuda unga i Osby kommun.

På gång

Arkiv

Kontakt

Klicka på personens eller verksamhetens namn och fyll i formuläret för att ta kontakt via e-post.

Läs om hur vi hanterar personuppgifter.