Osby logotyp i mobilmeny
Osby kommun
Translate

Irene Kroon

Från skogen och de underbara mossbelupna stenarna norr om Osby begav jag mej till Malmö för att göra mina sista förberedande musikstudier på gymnasiet vid S:t Petri Läroverk för att 6 år senare ta examen som Musiklärare och Sångpedagog vid Malmö Musikhögskola.

Efter examen har jag genom åren undervisat i solosång och ofta jobbat med sången i form av scenisk framställning och skapat musikalproduktioner där jag märker att sången fått spela en frigörande roll för vårt och elevers mentala välbefinnande.

Parallellt med sångundervisning arbetar jag som frilansande musiker med musikprogram i lite olika genrer som musikal, klassiskt och jazz. Jag fick möjligheten att musicera med frilanskontrakt under många i Asien och även undervisa i sång på en brittisk internationell skola i Bangkok. Det blev ett liv där under nästan 10 år som sedan bar mej tillbaka till de kringgärdade blomsterängarna runt Osby där det för övrigt finns ett fantastiskt musikliv och en fantastisk musikskola där jag nu fått glädjen att arbeta en del med sång i kombination med konsertprogram och min egna lilla Boutique ”Iréne Glädje” i Osby som för övrigt just fyllt 5 år. Hjärtligt Välkommen!

I hjärtat är jag mycket glad att vara tillbaka och få bo i min hembygd, till familjen och en underbar natur.

Musiklärare
Irene Kroon
Telefon: 0709 888540


Exempelbild