Osby logotyp i mobilmeny
Osby kommun
Translate

Studera till lärare med lön

Nu kan du som vill bli lärare studera med lön. Osby kommun erbjuder en person per år chansen att jobba som lärare på halvtid och samtidigt läsa på Högskolan Kristianstad vid en ny form av lärarutbildning. Du studerar med lön och får praktiska erfarenheter hela vägen till en grundlärarexamen.

Högskolan Kristianstad och kommuner i regionen har tillsammans tagit fram ett utbildnings- och arbetskoncept där vi kan ge dig en unik möjlighet att läsa till lärare med månadslön. Osby kommun erbjuder en plats per år för dig som vill läsa en arbetsintegrerad lärarutbildning, där du arbetar i en klass i årskurs 4-6 i någon av våra grundskolor. Låter detta lockande?

Så funkar det

Du kombinerar dina studier med arbete som lärare i Osby kommun och får lön under hela studietiden. Studierna pågår på 75% i fem år, inklusive två sommarterminer. Två dagar i veckan studerar du på högskolan tillsammans med dina studiekamrater. Anställningen består av 50 procent undervisning fördelat på tre dagar i veckan.

Under din studietid är du knuten till Osby Kommun och anställningsavtal skrivs varje år, under förutsättning att du klarar dina studier vid högskolan Kristianstad. Lönen kommer att ligga kring 18 000 kronor per månad före skatt och du kan även ansöka om studiestöd från CSN.

Vårt erbjudande

  • Du kan finansiera dina lärarstudier.
  • Du blir en av de första i södra Sverige som tar lärarexamen med den unika kompetens som denna kombination ger.
  • Efter examen kan du ansöka om lärarlegitimation.
  • En unik möjlighet att kunna förankra dina studier med verksamheten på skolan, samtidigt som du tar med dig erfarenheter från ditt arbete som lärare till studierna vid högskolan.
  • Du kan ansöka om studiestöd från CSN.

Utbildningens innehåll

Utbildningen omfattar 240 högskolepoäng och leder till en grundlärarexamen på avancerad nivå. Studietakten är på 75 procent och studierna pågår under fem år. Utbildningen ger dig behörighet att undervisa i grundskolans årskurs 4–6 och i ämnena svenska, engelska, matematik samt biologi, fysik, kemi och teknik. Utöver dessa ämnen studerar du utbildningsvetenskap och genomför handledd verksamhetsförlagd utbildning (VFU).

Läs mer på Högskolan i Kristianstad.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Så här ansöker du

För att bli antagen till denna kombination av arbete och utbildning måste du söka och uppfylla kraven både för anställning i Osby kommun och studier på högskolan Kristianstad. Du ska alltså göra två ansökningar, en till antagningen.se och en ansökan till den kommun du önskar anställning i.

Antagningen till lärarutbildningen är öppen 15 mars till 15 april 2019. Ansökan till utbildningen görs på Antagning.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Ansökan till anställningen görs senast 2019-04-15, klicka här för att komma till annonsen.

Efter sista ansökningsdag påbörjas processen med bedömning och urval av de sökandes meriter utifrån de behörighetskrav som gäller för utbildningen, samt kallar kommunen till anställningsintervju.

Kontakt

Klicka på personens eller verksamhetens namn och fyll i formuläret för att ta kontakt via e-post.

Läs om hur vi hanterar personuppgifter.