Osby logotyp i mobilmeny
Osby kommun
Translate

Våld i nära relationer

Våld kan förekomma i alla relationer oavsett ålder, kultur, religion, etnicitet och social tillhörighet. Att vara utsatt för våld påverkar hela din livssituation och innebär också att du är utsatt för brott.

Socialtjänsten erbjuder dig stöd och hjälp utifrån dina behov.

Inom socialtjänsten kan vi erbjuda dig:

 • rådgivning
 • stöd och uppbackning för att du ska kunna förändra din situation
 • praktisk hjälp i en akut situation
 • tillfälligt boende i en akut situation

Du som bor i Osby kommun kan även vända dig till Kriscentrum i Kristianstadlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Verksamheten är en öppen och kostnadsfri professionell samtalsmottagning med tidsbeställda besök.

Misstänker du att någon är utsatt för människohandel?

Människohandel förkommer i Sverige och människor utsätts och utnyttjas för människohandel bland annat för sexuella ändamål, inom tiggeri, för tvångsarbete och för att begå kriminella handlingar. Socialtjänsten har ett särskilt ansvar att bistå brottsutsatta.

Till alla kommuner i Sverige finns det en regionkoordinator knuten, denna ska bistå myndigheter med stöd vid människohandelsärenden. Regionkoordinators uppdrag styrs av Jämställdhetsmyndigheten som ansvarar för det nationella arbetet mot människohandel. För att komma i kontakt med regionkoordinatorn som är knuten till din kommun gå in på https://www.nmtsverige.se/om-oss/regionkoordinatorerlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Sex mot ersättning

Personer som säljer sex kan vara utsatta för våld. När det gäller personer som är utsatta för våld eller övergrepp i en nära relation har socialtjänsten ett särskilt ansvar. Socialtjänsten har ett särskilt ansvar att bistå brottsutsatta.

Till alla kommuner i Sverige finns det en regionkoordinator knuten, denna ska bistå myndigheter med stöd vid ärenden som rör sex mot ersättning. Regionkoordinators uppdrag styrs av Jämställdhetsmyndigheten som ansvarar för det nationella arbetet mot prostitution. För att komma i kontakt med regionkoordinatorn som är knuten till din kommun gå in på https://www.nmtsverige.se/om-oss/regionkoordinatorerlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Kontakt

 • Osby Kommun
  Västra Storgatan 35
  283 31 Osby

  0479-52 80 00

Klicka på personens eller verksamhetens namn och fyll i formuläret för att ta kontakt via e-post.

Läs om hur vi hanterar personuppgifter.